Tip Kesihatan Dari Facebook Pengarah Urusan HPA

Facebook page Tuan Haji Ismail Ahmad --> http://www.facebook.com/pages/Tuan-Haji-Ismail-Ahmad/108007009218813

Menjengah ke Facebook page Pengarah Urusan HPA, Tuan Haji Ismail Ahmad ternyata mempunyai banyak tip kesihatan dan info herba yang sangat bermanfaat untuk panduan para ahli HPA. Disini kami kongsikan beberapa petikan tip menarik yang sempat diambil dari Facebook page beliau. Bagi yang belum LIKE lagi, sila ke pautan web di bawah dan klik. Kongsikan bersama-sama rakan anda. Semoga kita semua beroleh manfaat dan kebaikan.

Facebook page Tuan Haji Ismail Ahmad –> http://www.facebook.com/pages/Tuan-Haji-Ismail-Ahmad/108007009218813

Tip Kesihatan Dari Facebook Pengarah Urusan HPA

Buah semangka jika digunakan kulitnya yang putih, isi dan bijinya ” diblander” dijadikan minuman boleh menjadi pencuci ginjal yang baik.

Ketika puasa tubuh mula menggunakan simpanan lemak untuk ditukar menjadi tenaga. Semakin banyak lemak dibakar semakin tubuh menjadi bertenaga walaupun berpuasa.

Jika kurang buang air kecil pada bulan Ramdhan tidak jadi masalah kerana kurangnya air yang diminum tetapi pastikan segera berbuka dengan kurma kerana kurma mengandungi air yang tinggi dan jika tidak ada kurma berbukalah dengan air.Air merupakan unsur penting dalam tubuh supaya kesegaran badan kembali segera bagi membolehkan solat tarawih dilakukan dengan khusyuk dan tawadhuk tetapi jangan minum air yang bercampur ais kerana itu melemahkan.

Berbuka dengan sesuatu yang manis akan mendatangkan tenaga segera kepada tubuh dan buah kurma mengandungi zat besi yang tinggi untuk penghasilan darah muda yang berkualiti disamping kandungan antioksidan yang menghalang pengaratan tubuh.

Berehat sambil berbaring sebentar antara waktu qiamulail dan solat subuh akan menjadikan darah sempurna mengalir ke seluruh organ tubuh, merehatkan,menyegarkan dan yang penting ia adalah sunnah Nabi.

Kurangi makan berminyak ketika bersahur untuk mengurangi haus pada waktu siangnya.Jika terasa ngilu di sendi itu menandakan proses detox sedang berlaku dimana racun itu sedang disingkirkan. Peningkatan sedikit suhu badan juga untuk tujuan pembakaran racun yang melekat setahun pada tubuh. Berbahagialah dengan perubahan baik ini.

Kurma mengandungi potasium yang tinggi baik untuk kesihatan otot jantung. 2. kurma juga untuk probiotik dgn cara direndam semalaman. Makan pada esok harinya terutama untuk anak- anak yang kurus.( kerana banyak antibiotik)

Selama ini saya sendiri yang memasak “deep c” walaupun masa untuk memasak itu panjang. Meninjau tentang kehebatanya, saya selalu berkata sekiranya ada satu pilihan sahaja yang diberi, ambil lah Deep C. Satu hal yang saya suka kongsikan kelebihan Deep C ialah untuk pasangan yang tidak ada zuriat keturunan. Pengambilan rutin selama 3 bulan akan menyebabkan pasangan yang infertiliti menjadi subur dan kebiasaanya isteri akan hamil. Kedua pasangan perlu mengambil dengan dos yang sama iaitu 2×2 sehari: pagi ketika perut kosong dan malam ketika mahu tidur. Selamat mencuba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge