PBC Dihentikan, Diganti Dengan ESP

Berikut adalah keputusan hasil mesyuarat antara Pengarah Urusan, GM, AGM Zon dan Presiden Kelab KPA, KPT, KPU dan KPS.

1. Semua program PBC di hentikan bagi memberikan fokus kepada Real Business ESP. Namun demikian PBC di benarkan buat masa ini di wilayah Borneo kerana ESP belum dilaksanakan.

2. Semua peserta ESP yang ingin mencapai status pangkat pertama, PLX 20% dikehendaki melakukan maintain 150 PV ke atas mana mana produk di Pasar ESP. Kepada peserta ESP yang tidak sempat untuk melakukan maintain pada hari ESP di pasar ESP, dibolehkan untuk melakukan maintain di mana-mana cawangan HPA sahaja dalam tempoh 3 hari selepas ESP.(contoh hadir ESP hari Sabtu, tempoh 3 hari tersebut ialah Sabtu, Ahad dan Isnin).

3. Bagi peserta ESP yang tidak sempat untuk melakukan maintain dalam tempoh seperti yang di sebut atas, peserta ESP masih lagi boleh melakukan maintain di mana mana BENGKEL ESP.

4. Semua peserta ESP adalah di sarankan supaya meneruskan penyertaan ke program Bengkel dimana anda akan di perkenalkan dan di bimbing oleh para Mentor bagi tujuan pencapaian sukses selama 3 tahun.

Dalam majlis penutup Bengkel ESP di HPAIC baru-baru ini, Presiden KPA PJS Hafidzan Faudzi memaklumkan selepas ini jangan ingat lagi dengan program PBC kerana selepas ini tiada lagi PBC setelah benar- benar merasakan bahawa program ESP yang disusuli dengan bengkel ini sangat berkesan dan dapat menggantikan program PBC yang sudah tidak releven lagi buat masa ini.

Bengkel ESP ibarat sekolah dan para mentor ibarat cikgu yang memberi tunjuk ajar bagaimana nak melakukan gerakerja sebenar perniagaan MLMS. Para mentor akan memantau mentee nya sehingga berjaya mencapai bonus 5 angka dalam tempoh 3 tahun walaupun mentee nya bukan dikalangan rangkaiannya sendiri.

Selanjutnya beliau mengharapkan semua peserta bengkel dengan bantuan mentornya agar dapat menghadirkan 6 orang prospek ke program ESP yang bakal diadakan di HPAic pada hari Sabtu 11 Jun ini.

Beli tiket berharga RM100.00 untuk hadir ESP anda akan dapat RM250.00 kerana peserta ESP diberi 5 bengkel PERCUMA yang bernilai RM50.00 setiap bengkel.. Seterusnya jika dapat menghabiskan 21 dari 30 bengkel yang ditawarkan, peserta ESP itu akan dapat SIJIL HERBALIS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge