Kenyataan Rasmi Isu Kopi Radix Palsu dan Kopi Radix Di Bawah Harga

Dari blog GM Alwahida Marketing:

Salam semua sekali.

Kejadian ini kembali berulang dan dilakukan oleh sindiket “TAUKEH” yang sememangnya terkenal dengan istilah “KALAU TIDAK PENIPU MAKA ITU BUKAN TAUKEH”. Sah mereka ini sering kali memberi ancaman kepada kita khususnya umat Islam yang ingin mensukseskan perniagaan HALAL & TOYIBAN. Taktik mereka sungguh licik dan amat susah di kesan. Diantaranya adalah seperti berikut;

i) Berpura-pura menjadi ahli yang kononnya ingin memasarkan Kopi Radix Asli, namun diselit dengan Kopi Radix Palsu.

ii) Menggunakan nama keahlian Melayu sebagai penyamaran dan melakukan akiviti haram ini. Malangnya ada yang sanggup menggadaikan maruah kepada Taukeh ini untuk sedikit habuan yang mereka tidak sedar akan menghancurkan perniagaan Umat Islam. Hal ini di kesan berlaku di Perlis, Seberang Perai, Kulim, Kelantan, Perak Utara dan Selangor.

iii) Memasarkan Kopi Palsu dan dijual di bawah harga ke sebahagian besar kedai Borong dan Pasaraya.

Justeru itu pihak HPA dengan rasminya mengisytiharkan demi keselamatan pengguna, maka semua KOPI RADIX yang berada di PASARAYA dan PEMBORONG adalah tidak sah dan PALSU.

Pihak HQ dengan ini akan tidak akan membenarkan lagi penjualan KOPI RADIX ke mana-mana pasaraya dan kedai BORONG bagi mengelakkan kecelaruan pengguna terhadap penggunaan KOPI RADIX.

Pihak HQ akan menamatkan serta merta tanpa rayuan mulai sekarang kepada mana-mana pengedar yang didapati melakukan salah guna menjual secara salah laku hingga mengganggu pasaran KOPI RADIX masakini.

Pihak HQ juga akan mengambil tindakan kepada pengedar yang didapati melakukan unsur lawan harga kepada pekedai dan peruncit sehingga mengganggu gugat keharmonian pasaran ini.

Kepada pembaca blog ini sila sebarkan segera kepada blog-blog yang lain.

2 thoughts on “Kenyataan Rasmi Isu Kopi Radix Palsu dan Kopi Radix Di Bawah Harga”

  1. assalamualaikum,

    baru-baru ni membeli kopi radix di kedai herba (bukan cawangan hpa) kemudian teringatkan ttg amaran palsu kopi radix dr HPA. selang beberapa hari suami membeli kopi radix dari cawangan hpa. sah, mmg ada bezanya, yg dibeli di kedai herba berhampiran mmg pelsu

  2. Salam barakah,
    Disamping kopi Radix palsu, jgn dilupa ‘sikap’ sesetengah ahli yang ‘buat bisnes’ dengan menjual ‘Radix original’ kepada Restoran/ Mini market dibawah harga kos. ‘Sikap’ ini tidak sihat, yang pada hemat saya ini bukan sikap orang berniaga (mana ada orang jual dibwah kos, tak tahulah kalau dah cukup tinggi pangkatnya dan fokus pada point/bonus semata-mata atau nak maintain point bulanan. Menjual pada margin keuntungan yang rendah tidak mengapa dan amalan tersebut bagi saya amat terpuji namun bagi keadaan ‘dibawah kos’ bagi saya terkeji kerana mereka-mereka itu mengganggu suatu rantaian perniagaan yang telah ditetapkan & percayalah ‘anda tidak akan ke mana pun’. Wassalam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge