Penurunan Harga Produk HPA

Berikut ialah penurunan harga bagi beberapa produk HPA:

1. Kopi Radix Diet (15 sachet)
Harga Pengedar HPA selepas penurunan: RM 13
Harga Pengguna selepas penurunan: RM 15
NM: 5

2. Teh Manjakani
Harga Pengedar HPA selepas penurunan: RM 16
Harga Pengguna selepas penurunan: RM 17
NM: 6

3. Radix Cola, Radix Sarsi, Radix Aiskrim Soda, Radix Oren, Radix Grape, Radix Strawberry (1.5 liter).
Harga Pengedar HPA selepas penurunan untuk setiap botol 1.5 liter: RM 2.90
Harga Pengguna selepas penurunan untuk setiap botol 1.5 liter: RM 3.20
NM: 1

Salah satu sebab penurunan harga ialah berikutan pembukaan kilang botol HPA yang mana ianya telah dapat mengurangkan kos botol.

Mesej dari Pengarah Urusan HPA:

Kita telah menurunkan harga kordial baru-baru ini. Ini adalah disebabkan kos pengeluaran juga berjaya kita turunkan dan salah satunya ialah kos botol. Bersebelahan kilang kola Radix di Sungai Petani kita sudah siap bangunkan kilang membuat botol. Kilang ini akan dirasmikan secara kecil- kecilan pada 4/2/10 .

Pada semua ahli HPA dijemput hadir untuk sama-sama kita merasmikan industri huluan kita yang kian bertambah. Acara bermula jam 9 pagi. T kasih atas semua pihak terutama pada en Rashid dari syarikat Alive yang memberikan “technical know how” pada HPA.

4 thoughts on “Penurunan Harga Produk HPA”

  1. adakah selepas ini akan ada penurunan harga untuk kodial pulak seperti petikan dari Tuan Haji Ismail Ahmad..

    01 February 2010
    Perasmian Kilang botol kordial HPA
    Kita telah menurunkan harga [b]kodial[/b] baru-baru ini. Ini adalah disebabkan kos pengeluaran juga berjaya kita tutunkan dan salah satunya ialah kos botol. Bersebelahan kilang kola Radix di Sungai Petani kita sudah siap bangunkan kilang membuat botol. Kilang ini akan dirasmikan secara kecil- kecilan pada 4/2/10 .

  2. Salam en azlan, yg saya sedia maklum ialah kilang yg dibuka ialah kilang botol cola radix. saya tak pasti pula adakah produk berbentuk botol yg lain juga ada di hasilkan di kilang ini. Walau apa pun kita mengharapkan agar produk berbentuk botol yg lain juga akan dpt dikeluarkan sendiri. Dpt jimat banyak kos dan dpt krgkan harga produk.

  3. Alhamdulillah.. Seiring dengan perkembangan dan strategi perniagaan yang baik. TAHNIAH. Moga dapat beroperasi secara konsisten. jangan nanti kerana masalah botol, produk tiada di Cawangan. Sos chili/thai/tomato botol plastik ok juga…

  4. bolehkah jika saya ingin membuka kedai serbaneka yang hanya menjual produk2 HPA sahaja yang menggunakan nama Kedai Serbaneka HPA? Stakat ini sy cuma menjadi pengguna HPA sahaja dan menjadi ahli sejak tahun 1995 lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge