Radix Fried Chicken (RFC) Ke-4 Di Kluang

Alhamdulillah, Kluang kini menjadi cawangan ke-4 restoran Radix Fried Chicken (RFC) selepas Sg Petani, Bandar Laguna Merbok dan Alor Setar. Majlis perasmiannya telah berlangsung pada 24 Oktober 2009 yang lalu dan disempurnakan oleh Pengarah Urusan HPA, Tuan Haji Ismail Haji Ahmad.

Kini masyarakat Kluang sudah ada pilihan, jadi selepas ini tidak ada lagi alasan. Radix Fried Chicken (RFC) adalah suatu imej Halal lagi berorganik. Radix Fried Chicken (RFC) akan menjadi pilihan seluruh masyarakat Malaysia.

RFC yang seterusnya akan menyusul di Melaka, Shah Alam, Taman Permata Ampang dan banyak lagi. Insyaallah Koperasi Wahida Berhad akan memainkan peranan dalam mengembangkan Radix Fried Chicken (RFC) dan Radix Chicken House (RCH). Jom melabur dalam KOPERASI WAHIDA BERHAD.

Petikan berita RFC Kluang dari akhbar Harian Metro

Oleh Zainuddin Zain (Harian Metro Isnin 26.10.2009)

logo

HPA Industries Sdn Bhd (HPA), syarikat jualan langsung (MLM) milik penuh Bumiputera terbesar di negara ini membuka cawangan restoran makanan segeranya, Radix Fried Chicken (RFC) yang pertama di luar utara Semenanjung.

Destinasi pilihan syarikat MLM yang terkenal dengan produk jenama Radix
seperti Kopi Radix, Radix Koko dan minuman bergas seperti Radix Cola, Radix Sarsi, Radix Oren dan Radix Ais Krim Soda di Kluang, Johor.

Pengarah Urusan HPA, Ismail Ahmad, berkata perasmian cawangan terbaru di Kluang Mall, Jalan Rambutan itu berlangsung antara jam 9 pagi dan 1 petang, kelmarin.

Menurutnya, Kluang rangkaian terbaru RFC selepas Lagenda Heights dan Laguna Merbuk di Sungai Petani selain Shahab Perdana, Alor Star.
Beliau juga mengumumkan satu lagi sejarah dilakar HPA apabila pizza HPA yang dinanti pengedar HPA dan umat Islam di negara ini beroperasi 17 Oktober lalu di Lagenda Heights, Sungai Petani.

Menurutnya, waktu perniagaan Radix Pizza House sama seperti rangkaian
restoran HPA lain bermula jam 9 pagi hingga 11 malam setiap hari.

“Kita seharusnya berbangga dan bersama-sama dengan HPA kerana semua produk dan rangkaian perniagaan HPA berkonsep halal dan suci selain menggunakan produk terbaik termasuk daging dan ayam organik seperti di RFC.

“Pizza rangkaian terbaru perniagaan makanan HPA selepas RFC, restoran makanan Cina iaitu Radix Oriental Cuisine (ROC), Radix Bakery House (roti dan biskut) dan Radix Chicken House (sate, nasi ayam dan ayam golek).

“Kita berusaha mempelbagaikan lagi rangkaian restoran kita (HPA),” katanya.

Ismail berkata, MLM HPA kini mengeluarkan coklat seperti Radix Chocolate Hazel, Radix Chocolate Almond, dan Radix Chocolate Milk yang dijamin menggunakan produk bersih dan suci sekali gus mengenepi keraguan umat Islam mengenai bahan tidak halal di dalamnya terutama membabitkan lemak haiwan.

Beliau berkata, produk terbaru yang dikeluarkan oleh HPA ialah sardin yang akan menggunakan jenama Sardin HPA.

“Pendedahan disampaikan penceramah, pemimpin dan pejuang HPA sama ada di dalam slot program motivasi atau kelas mingguan mengenai kemelut pemakanan umat Islam hari ini di mana antara makanan yang sering dikaitkan, pasaran sardin dalam tin yang amat mencurigakan daripada status halalnya.

“HPA terus maju selangkah demi selangkah dan kejayaan memasarkan sardin dalam tin dan dijangka mampu merebut pasaran produk jenis itu di pasaran umat Islam,” katanya.

HPA jugamengeluarkan produk pewangi tubuh Radix Men dan Radix Women.

Laman web rasmi RFC: http://www.radixfriedchicken.com.my/

Radix Fried Chicken (RFC) Kluang

Radix Fried Chicken (RFC) Kluang

Radix Fried Chicken (RFC) Kluang

Radix Fried Chicken (RFC) Kluang

Radix Fried Chicken (RFC) Kluang

Radix Fried Chicken (RFC) Kluang

Radix Fried Chicken (RFC) Kluang

Radix Fried Chicken (RFC) Kluang

Radix Fried Chicken (RFC) Kluang

6 thoughts on “Radix Fried Chicken (RFC) Ke-4 Di Kluang”

  1. assalamualaikum …kami di kuantan amat mengalu-alukan kedatangan RFC kat sini. Segerakanlah cawangan RFC Kuantan bagi rakyat Kuantan khasnya dan Pahang amnya. TK

  2. assalamualaikum…dgr dulu RFC nak buka di bandar baru bangi sekitar Apr 2009?…Knpa xde lagi? Rsnya pnduduk BBB masih tertunggu2 RFC dibuka.

  3. Alhamdulillah Malaysia dh ada RESTORAN FAST FOOD halal n di yakini,TAHNIAH!HPA
    Saya warga Pahang dan komuniti Felda Jengka amnya amatlah berharap RFC,RCH n RBH cepat dibuka di Bandar Jengka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge