Mee Kuning Radix

Satu alternatif untuk semua yang tercari-cari mee kuning keluaran umat Islam.  Mee kuning Radix ini didatangkan dalam bentuk kering. Cubalah hari ini juga.

Gambar akan disertakan kemudian.

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 4.00
Sabah & Sarawak: RM 5.00

Harga Pengedar HPA
Semenanjung Malaysia: RM 3.50
Sabah & Sarawak: RM 4.00

Nilai Mata (NM): 0.5

Sumber gambar: http://operasiselatan.blogspot.com/

Berita Berkaitan:

Bihun dan Laksa dekat Kandang Babi

Sudah sekian kali kita mendengar hal-hal begini betapa kesucian produk yang mendapat kelulusan “Halal” di ragukan. Apa solusinya? selagi kita tidak berani menjadi pengeluar selagi itulah masalah ini tak akan berakhir. Hendak jadi pengeluar pun bukannya mudah bukan soal modal sahaja tetapi bekalan bahan mentah, mesin dan pasaran cukup akan menyebabkan kita berada pada tahap lama. Jadi bagaimana jalan penyelesaianya?

Kena berjuang…….bersungguh-sungguh, tidak boleh main-main supaya HPA benar-benar menjadi pintu keluar pada permasalahan ini. Syukur kita dah mula pasarkan mee kuning tapi tak banyak, masih baru, kena bersabar seperti pemulaan pengeluaran ayam dan ais krim dahulu. Lama-lama akan memenuhi pasaran.

Begitu juga Kilang Kola Radix dah mula beroperasi di Johor sebagai kilang kedua HPA bagi keperluan hari raya. InsyaAllah. Kilang Aiskrim di Ipoh juga sedang dalam pembesaran dimana penambahan mesin sedang dilakukan. Kilang aiskrim mendapat kelulusan “panel Syariah” sepenuhnya dan panel berpuashati dengan bahan-bahan yang digunakan.

Sumber: JawiHerbShop.blogspot.com

3 thoughts on “Mee Kuning Radix”

  1. Bila pula hendak di keluarkan bihun HBA? Mee kuning basah keluarkan muslim sudah mudah didapati di pasaran , tetapi bihun keluaran org Islam tidak ada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge