Grapseed Softgel
Grapseed Softgel

Biji anggur mengandungi Oligomeric Proantho Cyanidin atau OPC yang merupakan bahan antioksida dan unsur semulajadi yang penting. Di dalamnya terdapat bahan semulajadi dan tidak bertoksid. Di samping itu, OPC amat kaya dengan protein terutamanya kalogen yang menjadi bahan utama terhadap pembentukan sel dan tisu.

Malah OPC berfungsi 50 kali lebih kuat daripada Vitamin E dan 20 kali lebih berkesan berbanding Vitamin C. Kajian menunjukkan, berbanding tumbuhan lain, OPC paling banyak didapati di dalam biji anggur. Pengambilan OPC tidak akan memberikan sebarang risiko sampingan kepada pengguna.

Antara khasiatnya ialah:

 • Mengandungi vitamin A, C, E yag tinggi.
 • Menurunkan kolestrol.
 • Antioksidan.
 • Antibakteria.
 • Menaikkan HDL,

Kandungan

 • 60 (bovine) softgel
 • Setiap softgel 500mg

Dapatkan segera. Dijamin HALAL 100%.

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 48
Sabah & Sarawak: RM

Harga Pengedar HPA
Semenanjung Malaysia: RM 38
Sabah & Sarawak: RM

Nilai Mata (NM): 12

Artikel berkaitan Grapeseed Oil Softgel:

Grapeseed

Masalah rambut yang luruh boleh dirawat dengan pengambilan grapeseed oil HPA (2 x 2). Minyak biji anggur sangat baik bagi memperbaiki aliran darah terutama disekitar kepala. Disamping menyihatkan akar atau umbi rambut, minyak ini juga sebenarnya mengandungi bahan tertentu yang khusus untuk kesihatan rambut.

Selain dari itu tonik pandan juga membantu menjadikan rambut sihat dan hitam disamping mengelakan kekeringan terutama di kulit kepala. Rambut-rambut halus akan mulai tumbuh semula InsyaAllah.

Sumber artikel: http://jawimedherb.blogspot.com

8 thoughts on “Grapeseed Oil”

 1. Saya dah botol ke 2, makan bersama Herba Tuju Angin. Saya dapati saya mudah buang air besar setiap hari sebelah pagi. Badan rasa ringan dan selesa. Cuma kalau boleh NM ditambah lagi kepada 10NM.

 2. he.. he.. sesapa yang nak awet muda, tak kira lelaki atau pempuan, amalkan grapeseed kerana ia bertindak sebagai antioxidants

 3. Salam,

  Saya nak tanya, untuk masalah kulit kering, mana lebih baik diamalkan makan, Evening Primrose Oil atau Grapeseed Oil?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge
DuniaKesihatan.com | Ubat Buasir