HPA Di MAHA 2008

maha2008.PNG

MAHA 2008 berlangsung lagi.

MAHA – Malaysian Agriculture, Horticulture and Agrotourism Exhibition

Lebih istimewanya kali ini adalah kerana HPA telah dipilih menerima anugerah Pemasar Tani Jaya Kebangsaan 2008. Tahniah HPA. Anugerah ini amat cukup bermakna untuk semua warga HPA tidak kira sama ada pekerja atau pun pengedar HPA.

Setelah lebih 20 tahun (bermula sebagai Perubatan Tradisional Al-wahida, 1986) melibatkan diri dalam industri herba, anugerah yang diterima ini dilihat amat bertepatan dengan kempen kerajaan untuk menjadikan “Pertanian adalah Perniagaan”. HPA sendiri telah membuktikannya. Pelbagai jenis produk berasaskan herba telah dikeluarkan dan kini produk makanan halal juga turut menjadi keutamaan bagi HPA kerana kalau bukan kita umat Islam yang melakukannya, siapa lagi yang hendak diharapkan.

Selain itu, pelbagai cabang peluang perniagaan diwujudkan HPA satu demi satu. HPA mempunyai koperasi sendiri (KoWahida), membuka peluang projek pertanian dan penternakan dan paling baru ialah mewujudkan peluang perniagaan secara franchise untuk Restoran RFC selain perniagaan terasnya iaitu perniagaan pemasaran rangkaian (MLM).

Oh ya, untuk ke MAHA 2008, sila download petanya disini. Semua warga HPA dijemput untuk hadir memberi sokongan kepada HPA.

Di bawah ini adalah artikel berkaitan anugerah di atas. Sumber: http://jawiherbshop.blogspot.com/

Iklan dalam Metro dan NST

HPA di Metro dan NST pada 13 ogos sempena penganugerahan Pemasar Tani Jaya tahun 2008. Kejayaan ini adalah kejayaan kita bersama menggerakan rangkaian peniagaan MLM HPA yang kukuh dan berdaya saing. Kita di iktiraf oleh negara sebagai pemangkin kepada sektor pertanian sesuai dengan motonya, pertanian adalah peniagaan.

Anugerah yang paling tinggi yang akan diberikan oleh PM ialah anugerah Perdana. Sekali lagi HPA dicalonkan namun kita akan menanti keputusanya pada hari ini (12 Ogos 2008). Apa pun kejayaan itu adalah semuanya daripada Allah dan kita akan teruskan misi kita untuk menguasai pasaran halal di negara ini. Nantikan beritanya. InsyaAllah.

Pemasar Tani Jaya Kebangsaan 2008

HPA telah dianugerahkan sebagai pemenang dalam kategori diatas dan akan menerima anugerah daripada Y.A.B Perdana Menteri Malaysia pada 12 ogos 2008 nanti. Anugerah ini akan disampaikan dalam program MAHA yang diadakan di Malaysia Agro Exposition Park Serdang (Mardi Serdang). Expo pertanian MAHA diadakan selama 2 minggu dalam tahun ini.

Oleh kerana anugrah ini merupakan anugrah yang berprestij maka semua PJS, leader serta ahli-ahli dijemput hadir bagi meraikan program tersebut. Liputan program MAHA ini juga akan dibuat dalam TV dan media cetak.

HPA melalui rangkaian MLM nya berjaya mewujudkan satu rangkaian peniagaan produk pertanian sesuai dengan tema Hari Peladang, Penternak dan Nelayan Kebangsaan 2008 “Pertanian adalah Peniagaan”. Misi HPA dalam bidang pertanian “Tidak ada bumi yang dibazirkan”.

Progam ini akan mendapat liputan terus menerus oleh TV nanti. InsyaAllah.

2 thoughts on “HPA Di MAHA 2008”

  1. Pingback: HPA di MAHA 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge