Perihal Bonus HPA

Sedikit info mengenai BONUS BULANAN dari HPA…

Anda layak memperolehi bonus bulanan dengan syarat membuat belian minima 50 Nilai Mata (NM) dalam satu-satu bulan. 50 NM bersamaan dengan RM 100++.

Bentuk2 pemberian bonus:

1. Cek dalaman (seperti voucher):

Utk bonus kurang dari RM 50. Anda boleh tukarnya dgn membeli produk HPA di stokis atau cawangan HPA. Tidak boleh di tunaikan kpd wang.

2. Cek Bank Islam:

Utk bonus melebihi RM 50. Anda juga boleh tukarnya dgn membeli produk HPA di stokis /cawangan HPA atau menunaikan cek tersebut kpd wang tunai di Bank islam.

3. Bonus di bank in ke akaun Bank Islam:

Tidak kira berapa nilai bonus anda, ianya akan di bank in terus ke akaun secara online. Anda perlu mempunyai akaun Bank Islam dan mengisinya ke dlm borang pendaftaran ahli HPA atau boleh juga isi borang khas yg boleh didapati di cawangan HPA.

Pilihlah mana yang anda rasa sesuai. Surat Penyata Bonus tetap dipos kepada anda walaupun anda memilih utk terima bonus secara online.

Anda digalakkan utk membuat belian 100 NM setiap bulan. Kenapa? Ini kerana bagi ahli yg belum berpangkat dan berpangkat pertama (Pengurus Melati, PLX), anda layak menerima BONUS PEMBELIAN STABIL (BPS) sekiranya anda membuat belian 100NM selama 3 BULAN BERTURUT-TURUT.

BPS adalah sebanyak 5% drpd perkongsian keuntungan syarikat. Anggaran BPS adalah RM25-40 dan ianya bergantung kepada jumlah jualan bulanan syarikat. Jika anda ter ‘miss’ utk beli 100NM pada mana2 bulan, anda kena mengulanginya semula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge