vco-softgel.PNGMinyak Kelapa Dara atau Virgin Coconut Oil (VCO) boleh diguna untuk mendapatkan tubuh yang langsing dan kulit menawan. Ini kerana kandungannya tinggi nurisi dan dihasilkan daripada pati kelapa dara organik yang bebas kolesterol. Penggunaan yang berterusan akan mengurangkan kadar kolesterol tidak baik, low-density lipoproteins (LDL) dan meningkatkan kolesterol baik, high-density lipoproteins (HDL).

Antara khasiat lain Minyak Kelapa Dara (VCO) :

Kecantikan  Luaran:

 • Minyak Kelapa Dara membantu mengurangkan berat badan dan kegemukan berlebihan dengan meningkatkan angka metabolik
 • Minyak Kelapa Dara digunakan oleh tubuh untuk menghasilkan tenaga dengan pilihan untuk disimpan sebagai  lemak-lemak dieter yang lain.
 • Minyak Kelapa Dara melembutkan dan membantu mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta memberi perlindungan dari sinaran ultraviolet yang membahayakan  kulit anda.

Kesihatan Dalaman :

 • Minyak Kelapa Dara meningkatkan tenaga dan daya tahan dari segi fizikal dan mental (atlit sukan US & Eropah banyak menggunakannya).
 • Minyak Kelapa Dara memperbaiki dan mengurangkan masalah kesakitan pencernaan serta penyerapan vitamin-vitamin dan asid amino yang dapat dilarutkan lemak.
 • Minyak Kelapa Dara melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetis.
 • Minyak Kelapa Dara mengurangkan stress pada pankreas dan sistem-sistem enzim dalam tubuh serta membawa fungsi thyroid.
 • Minyak Kelapa Dara meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat. Ia juga, melindungi diri dari serangan osteoprosis.
 • Minyak Kelapa Dara memperbaiki kinerja dan mencegah risiko sakit jantung kerana minyak ini tida mengandungi kolestrol yang tinggi pada darah.
 • Mencegah atherosclerosis dan stroke serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi.

Meningkatkan Daya Tahan Tubuh :

 • Minyak Kelapa Dara mengandungi dan membantu fungsi sistem daya tahan pada tubuh, melindungi tubuh dari kanser, seperti kanser payudara dan kanser colon.
 • Minyak Kelapa Dara berfungsi sebagai antioksidan seta mengurangkan radang kronik.
 • Minyak Kelapa Dara membantu melindungi tubuh dari radikal bebas yang berbahaya yang meningkatkan tahap penuaan dan penyakit degeneratif.
 • Minyak Kelapa Dara meredakan gejala-gejala yang dihubungkan dengan benign ”Prostatic Hyperplasia”  (pembesaran prostate).
 • Mengurangkan tekanan epileptis dan membantu melindungi tubuh kita dari penyakit ginjal dan infeksi kandung kemih.
 • Membantu mencegah sakit Lever dan memiliki kandungan kalori yang lebih rendah berbanding lemak-lemak yang lain.

Membunuh Virus, Bakteria dan Kulat :

 • Minyak Kelapa Dara membunuh virus yang menyebabkan Mononucleosis, Influenza, Hepatitis C, cacar air dan Herpes.
 • Minyak Kelapa Dara membunuh bacteria yang menyebabkan Pneumonia, sakit telinga, infeksi kerongkong, gigi berlubang, keracunan makanan, infeksi saluran kencing, Meningitis dan Gonorrhea.
 • Minyak Kelapa Dara membunuh kulat yang menyebabkan Cabdida, Jock Itch, kadas dan infeksi yang lain.
 • Minyak Kelapa Dara melemahkan dan membunuh cacing pita, lice, giardia dan parasit.
 • Minyak Kelapa Dara membunuh kulat, bakteria dan virus.

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 32
Sabah & Sarawak: RM 36

Harga Pengedar HPA
Semenanjung Malaysia: RM 28
Sabah & Sarawak: RM 32

Nilai Mata (NM): 10

Panduan/Petua/Artikel Berkaitan VCO Tulisan Tn Haji Ismail, Pengarah Urusan HPA

VCO untuk berat badan yang ideal

Memang benar VCO sangat baik untuk masalah pencernaan terutama kanak-kanak dan masalah tiroid yang biasa berlaku pada orang dewasa. Kedua masalah ini boleh menyebabkan berlakunya gejala kurus dan keadaan ini diatasi dengan VCO.

Bagi mereka yang sIhat tetapi mempunyai berat badan yang berlebihan vco bertindak mengurangi LDL dan lemak badan . Ini menjadikan berat badan seseorang itu ideal disamping membuang selulit pada tubuh. Jangan bimbang mengambil vco soft gel HPA kerana disamping itu ianya sangat baik untuk mengelak berlakunya penyakit 3 serangkai yang ditakuti ramai. InsyaAllah

64 thoughts on “Minyak Kelapa Dara (VCO) Softgel”

 1. Salam,
  nak tanya, saya ingin mncuba produk ni. Tapi bolehkah ibu yang masih menyusukan bayi makan produk ni? utk pgetahuan, baby saya baru 4bln.
  Thanks,

 2. Salam,,,saya ada masalah rambut gugur dan nipis. sy ada terbaca bagus kalau minum minyak kelapa dara nie….boleh sarankan x produk apa yg sesuai utk lebatkan rambt bg kegunaan dalaman dan luaran? mcm mana plak nk jadi membe HPA?

 3. asalamualaikum..tuan haji,
  anak saya mengalami tyroid…bagaimana dengan dos pengambilan sehari.?
  bolehkah diambil pagi 2 biji, malam 2 biji..terima kasih…

 4. assalamualaikum,saya nak tanya,adakah minyak kelapa dara nie sesuai untuk semua peringkat?saya minghidap kelemur yang serius dan belum berkahwin…
  terima kasih.

 5. anak saya telah menghidap ekzima selama 16 tahun. kurang tu ada tapi belum sembuh sepenuhnya. saya hanya mendapatkan rawatan pakar kulit. apakah produk HPA yg disarankan untuk anak saya?

 6. salam macam mana kalu saya nak dapat kan product ini dan saya nak tahu sakit saya ni ubat yg mana satu .saya mengalami sakit kat dada

 7. salam wbt.saya mengidap penyakit thyroid (underactive – hypothyroidism)dan dikehendaki menjalani pembedahan. Adakah ubat/product Minyak Kelapa Dara ini boleh dijadikan penawar untuk sakit thyroid. tq.

 8. salam..boleh ke kalo ibu mengandung mengamalkan minyak kelapa dara ni. Untuk pengetahuan sekarang kandungan saya baru 5 bulan.

 9. Saya telah mengamalkan minyak kelapa dara selama 2 minggu,alhamdulillah,dengan izinNya penyakit Psoriasis yang sy alami telah sembuh 80% . . .
  dose seharian :
  MInum 2 sudu pagi dan malam , sapu kat badan yg kena psoriasis + makan buah Blueberry 6 biji sehari . . .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge
DuniaKesihatan.com | Ubat Buasir