pelawas.gifUsus merupakan organ utama dalam menentukan kesihatan seseorang. Makanan yang berserat tinggi dapat mengurangkan risiko kepada penyakit kronik dan kadar kolesterol tinggi. Produk ini merupakan herba yang mempunyai kadar serat yang tinggi dan amat baik kepada mereka yang menghadapi permasalahan di bahagian usus. Pelawas dapat mengurangi risiko penyakit dengan mengurangi masa transit makanan pada saluran gastrousus dan membantu mengurangkan kadar kolesterol LDL serta membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah.

Sehubungan dengan itu, Pelawas bertindak mengikat lemak-lemak dan asid empedu yang dikeluarkan sebagai bahan buangan sehingga pengamal akan mendapati kadar kolesterol LDL akan menurun setelah beberapa minggu mengamalkan Pelawas. Produk ini bertindak sebagai serat mudah larut dan kerana itu Pelawas dapat mengendalikan kadar gula dalam darah.

Pelawas juga dapat menyerap kadar air yang tinggi dan ini akan memudahkan proses pembuangan air besar. Pelawas dapat mengubati permasalahan dalam usus besar seperti divertikulitis dan irritable bowel syndrome (najis tersumbat dan terlekat pada dinding usus besar).

Pelawas amat baik untuk mereka yang ingin mengawal kadar berat badan yang berlebihan.

Produk ini tidak sesuai diamalkan oleh wanita hamil.

Kandungan Bahan: Ipmea Reptans
Cara Pemakanan: Amalkan 2 kapsul pada malam dan 2 kapsul pada siang.
Jumlah Kandungan: 75 kapsul per botol

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 24
Sabah & Sarawak: RM 26

Harga Pengedar HPA
Semenanjung Malaysia: RM 20
Sabah & Sarawak: RM 22

Nilai Mata (NM): 10

52 thoughts on “Pelawas (Penawar Sembelit)”

  1. salam..sy berumur 29thn. selalu sakit pinggang dan sakit tapak kaki serta tumit. sy tak penah rujuk klinik biasa ttg mslh ini tp sy hnya pg ke homopati. Dr di homopati mengatakan sy ada masalah buah pinggang sbb mmg kencing sy tak lawas dan pernah kena kencing kotor. kemudian setelah hbs mkn ubat homopati, sy teruskan check di homopati..alhamdulillah buah pinggang dh ok..tp sy dikatakan ada mslh rahim..mmg period sy tak teratur, dan keluar sedikit. Kebelakangan ni sakit pinggang, sakit tapak kaki dan tumit, rasa panas di sendi kaki serta mudah kebas. sy masih dlm proses mkn ubat homopati utk mslh rahim ni.. adakah sakit2 yg sy alami ini healing crisis? Apa perlu sy lakukan?
    Sy ada jugak pegi berurut refleksologi kaki sbb tak tahan sakit tapak kaki..tukang urut kata rahim sy bmasalah, pundi kencing bermasalh. hrap dpt bantu..terasa complicated masalah sy.. terima kasih.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge
DuniaKesihatan.com | Ubat Buasir