HPA Dalam Akhbar 3

UNJUR JUALAN BULANAN RM 6 JUTA

Sabtu, 24 Jun 2006 

HPA Industries Sdn. Bhd. (HPA), syarikat jualan langsung berasaskan produk makanan kesihatan milik penuh Bumiputera mensasarkan jualan produk untuk pasaran tempatan dan Indonesia mencecah RM6 juta sebulan, menjelang Disember 2006.

Keyakinan itu berikutan sambutan hebat terhadap produk Kopi Radix keluaran syarikat berkenaan yang beribu pejabat di Jejawi, Perlis.

Pengarah Urusannya, Ismail Ahmad, berkata sebanyak RM4 juta daripada RM6 juta yang diunjurkan itu dijangka diperoleh daripada penjualan Kopi Radix.

“Ini menunjukkan keyakinan terhadap Kopi Radix keluaran syarikat dan dalam usaha memperluaskan lagi pasarannya, HPA akan memperkenalkan dua lagi kopi berperisa iaitu Mocha Radix dan Cookies Radix di pasaran Ogos ini.

“Nama Radix iaitu saintifik bagi Tongkat Ali akan dikekalkan,” katanya ketika ditemui di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Katanya, HPA yang diasaskan pada 1997 akan bergerak lebih cergas dalam melaksanakan misi syarikat untuk mencapai 500,000 keahlian tahun ini.

“Kami akan mempekenalkan beberapa strategi dalam merealisasikan sasaran syarikat tahun ini.

“Kami akan memperkenalkan beberapa strategi dalam merealisasikan sasaran syarikat tahun ini. Antaranya dengan mewujudkan imej korporat yang tersendiri bermula dengan peribadi pekerja yang menampilkan akhlak Islamiah, pejabat, cawangan, papan tanda dan pakaian rasmi.

“HPA juga akan memastikan pengurusan diuruskan secara profesional seperti stok mencukupi, pembayaran bonus, laman web yang sentiasa dikemaskini dan kemudahan sokongan bagi membantu meningkatkan penjualan produk dari semasa ke semasa,” katanya.

Menurutnya, HPA akan menambah produk berpotensi dan pada masa sama memberi perhatian kepada peningkatan kualiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge