shark2.jpgProduk yang menggunakan rawan dari ikan yu ini telah terbukti untuk mengubati pelbagai jenis kronik.

Pengamal Shark Cartilage Plus ini akan mendapati berlaku keadaan dimana tubuh badan mereka menjadi lemah dan cirit-birit setelah mengamalkannya beberapa hari. Ini merupakan satu keadaan biasa dan menunjukkan berlakunya DOC (Direction of Cure) dan teruskan penggunaannya tanpa keraguan.

Keterangan lanjut produk ini tidak dapat dipaparkan atas sebab-sebab tertentu yang tidak dapat dinyatakan. Sila lawati laman web rasmi HPA untuk maklumat lain.

Komposisi (60 Kapsul per botol) :
1. Rawan Ikan Jerung 2. Herba terpilih.

Dos :
Bergantung kepada kadar berat badan.

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 70
Sabah & Sarawak: RM 78

Harga Pengedar HPA
Semenanjung Malaysia: RM 56
Sabah & Sarawak: RM 64

Nilai Mata (NM): 10

Artikel Berkaitan Shark Cartilage Tulisan Tn Haji Ismail,  Pengarah Urusan HPA

Shark cartilage sebagai penawar keracunan

Ada satu lagi kegunaan shark cartilage dalam perubatan Jawi ialah sebagai penawar keracunan terutamanya bila berlaku keracunan sesuatu makanan. Keracunan makanan akan menyebabkan cirit birit dan muntah yang kadangkala mengeluarkan darah yang banyak.

Kaedah rawatanya ialah dengan membuka 2 kapsul shark dan dibancuhkan kedalam air suam dan kemudian meminumnya. Kaedah ini sering digunakan oleh masyarakat dahulu apabila berlaku keracunan makanan seperti tembikai dengan coca cola,mabuk tapai,kopi dengan durian dan lain lain lagi. Ambil 3 kali sehari hingga sembuh. InsyaAllah.

Sakit Sendi

Shark cartilage plus adalah herba ubatan yang sangat baik untuk sakit-sakit sendi atau sakit seluruh badan. Jika terasa bisa-bisa badan ,makan 3 kapsul sebelum tidur dan pada waktu pagi pula ambil grapeseed (3 kapsul) dan minyak zaitun softgel (3 kapsul).

Kaedah pengubatan ini digunakan apabila pengambilan ardisia atau perubatan lain tidak berkesan. Badan akan terasa ringan dan sakit sakit seluruh badan akan hilang. InsyaAllah.

62 thoughts on “Shark Cartilage Plus”

 1. salam, boleh sy tau apa kandungan zat dlm cartilage shark? sy dapati b17 dan omega sgt baik utk kanser,adakah cartilage shark juga mengandungi b17 ataupun omega? kerana sy telah makan produk apricot seed yang mengandungi b17, dan ianya mengurangkan rasa sakit tetapi produk tersebut terlalu mahal, jika cartilage shark mengandungi zat yang sedemikian sy ingin mengamalkannya secara berterusan..tq

 2. salam ..saya telah mjalani pembedahan membuang ke22 tiroid saya.apakah herba yg perlu saya amalkan untuk penyakit kanser tiroid.

 3. salam..nak tanye…herba ape yg patut dimakan untuk pengidap penyakit jantung berkuman yg boleh dikatakan sudah mencapai tahap kronik…boleh bagi cadangan..ini sy jadikan sebagai ikhtiar bagi mengurangkan kesakitan yang dialami..harap dapat membantu..

 4. assalamualaikum..bolehkah shark cartilage ini dimakn untuk kencing tidak lawas dan produk yang mana lagi patut saya ambil?..tq

 5. salam,saya dh mkn ubat hospital utk sejenis sakit jiwa . cntoh ubat spt lexotan dan juga prozac. sekrang ni dh dekat 2 bulan cuba tinggalkn dadah ni.mcm mat gian tk dpt heroin. memang betul2 azab.keadaan kesihatan minda makin teruk. td terbaca s.c boleh jd penawar. boleh kh diterangkn lebih jelas? sgt berharap.

 6. Walaikumussalam Yan, untuk sakit tiroid boleh mengamalkan set ini:

  – Herba Senggugut atau Kapsul Senggugut
  – Omega-3
  – Roselle
  – Mengkudu
  – Malac
  – Madu Asli
  – Pelawas atau Teh Herba
  – Berriadah

 7. Waalaikumussalam lieza,

  set untuk sakit fibroid adalah seperti berikut:

  – Herba Fisalin B
  – Shark Cartilage
  – Roselle
  – Omega-3
  – Kopi Radix
  – Pelawas
  – Mengkudu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge
DuniaKesihatan.com | Ubat Buasir