radix.jpgProduk ini menggunakan bahan utama Eurycoma Longifolia (Tongkat Ali) yang bersaiz besar. Produk ini sesuai diamalkan oleh semua peringkat golongan dan jantina. Radix dapat merangsang proses biosintesis terhadap hormon endrogen khusus untuk lelaki dan estrogen khusus untuk perempuan.

Radix yang mengandungi pelbagai herba ini amat baik untuk lelaki yang menghadapi masalah lelaki. Dalam satu kajian menunjukkan kepekatan sperma lelaki akan bertambah khusus bagi lelaki yang menghadapi masalah sperma cair.

Flavanoid yang terdapat dalam Radix berfungsi sebagai anti oksida, anti virus, anti peradangan dan anti keracunan. Radix tergolong dalam herba diuretik yang membantu memperbanyakkan pengeluaran urine dan memperbaiki ginjal.

Radix juga bertindak untuk mempengaruhi metabolisma kalogen bagi memperbaiki tendon, ligamen, rawan, dan sendi yang rosak akibat penyakit gout, arthritis dan rhuematik. Radix bersama Minyak but-But amat sesuai untuk mereka yang menghadapi permasalahan ikatan silang kalogen pada sendi. Mereka yang menghadapi patah tulang atau terseliuh dapat mengatasi dalam masa yang cepat.

Bagi mereka yang demam di tahap awal gunakan Radix dan Malac. Flavanoid dalam Radix amat baik untuk mengatasi penyakit tertentu sekiranya disinergikan bersama Pelawas. Radix juga bertindak sebagai karminatif (penolak angin) amat baik untuk mereka yang menghadapi gastrik dan ulser. Radix baik untuk keseimbangan hormon wanita agar tidak dingin bersama suami.

Komposisi (75 Kapsul per botol) :

1. Ardisia Crispa

2. Cinnamomum Iners

3. Morinda Eliptica

4. Eurycoma Longifolia

5. Smilax Myositiflora

6. Alyxia Reinwardtii

7. Alyxia Indica

8. Freycinetia Malaccencis

Dos :
2 kapsul malam dan 2 kapsul pagi

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 24
Sabah & Sarawak: RM 26

Harga Pengedar HPA
Semenanjung Malaysia: RM 20
Sabah & Sarawak: RM 22

Nilai Mata (NM): 10

25 thoughts on “Radix (Herba Tenaga)”

 1. assaalamualaikum
  saya berasal dari indonesia
  saya tertarik untuk mencoba RADIX (HERBA TENAGA)
  dimanakah saya dapat memperoleh Radix herba?
  dapatkah saya memperolehnya di Indonesia atau harus pesan ke Malaysia?
  mohon jawabannya, terimakasih
  wassalam

 2. Soalan dari En Azyan:

  Assalamualaikum, saya telah diperkenalkan oleh seorang kawan mengenai produk HPA, beliau telah menghadiahkan saya sebotol minyak But-But. untuk saya sapu dilutut. Untuk pengetahuan tuan, saya mengidap sakit lutut (osteoarthritis) Setelah melayari laman web ini, saya ingin pula mencuba kapsul Redix. Masalah saya, setelah membeli sebotol Redix, saya terbaca ianya untuk kesihatan lelaki (dipelekat botol) sedangkan penerangan diinternet pula ianya boleh digunakan oleh lelaki dan wanita. Tolong jelaskan. Terima kasih.

 3. Waalaikumussalam EN Azyan, Radix kapsul boleh diamalkan oleh lelaki dan wanita. Ia mampu memperbaiki masalah hormon lelaki dan wanita. Tidak ada sebarang masalah utk wanita mengamalkannya kerana ia juga berfungsi menyumbang kalsium kepada tubuh wanita disamping dapat bertindak menegangkan payudara wanita. Selamat mengamalkannya.

 4. salam,

  Saya ingin mengambil produk Herba Tuju Angin dan Paramarai tapi di masa yang sama saya ada juga mengambil pil perancang keluarga.di waktu malam. Jadi bagaimanakah caranya untuk saya mengatur waktu penggunaan produk HPA ini

  Terima kasih

 5. Salam Noraini, Paramaria adalah produk utk menggalakkan kesuburan, menyihatkan rahim dan melancarkan perjalanan haid. Kami kurang arif berkenaan pil perancang keluarga, harap dpt rujuk kepada mereka yg pakar. Wassalam.

 6. salam. Sy berminat untuk mencuba radix kapsul. Adakah sy oleh mengambil produk ini? Kerana saya sedang menyusu bdn sepenuh masa untuk bayi yg berumur 1 thn. Thanks.

  1. Assalamua’laikum,

   Saya cadangkan puan amalkan kopi radix kerana selain dari mengandungi khasiat akar tongkat ali, ia juga mengandungi akar larak hutan, yg mana antara khasiatnye ialah membanyakkan susu ibu.

   Wbgmnpun, radix kapsul boleh di ambil oleh puan wpun sedang menyusu. Kandungan kalsium yg tinggi di dalam tongkat ali boleh membantu menguatkan tulang dan sendi puan serta bayi yg menyusu.

 7. assalamualaikum.saya ingin bertanya adakah produk radix herba tenaga adalah daripada serbuk tongkat ali atau ekstrak.

 8. salam…saya ingin tahu mengenai masalah resdung dan masalah kerap membuang air kecil..apakah produk yang sesuai..

 9. A’kum

  Saya nak tahu adakah hpa boleh tolong dalam masalah saya ini, saya megidap penyakit kulit (bunga badan) apakah produk yang saya perlu makan

  Terima kasih.

 10. salam. saya ingin bertanya. buat masa skarang ni saya pengamal herba HPA iaitu, mega-3/roselle/spirulina/HTA/Madu Paramaria & Kopi Radix. Bolehkah saya menambah lagi satu herba iaitu RADIX? mohon jawapan..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge
DuniaKesihatan.com | Ubat Buasir