Herba Tuju Angin dihasilkan oleh tumbuhan yang mujarab untuk masuk angin serta melancarkan pembuangan air besar, sehingga badan terasa ringan. Herba ini merupakan makanan kesihatan yang baik untuk tua mahupun muda, baik lelaki atau perempuan. Ia dapat mengatasi masalah angin seperti :

1. Angin Duduk: cepat penat, terasa mual

2. Angin Darah: emosi dan cepat marah

3. Angin Sendi: sakit-sakit badan, lemas, kesemutan dan terasa ditusuk-tusuk pada kaki dan tangan.

Herba Tuju Angin juga baik untuk mengubati migrain, gejalanya sakit kepala sebelah, tiba-tiba pusing. Selain itu, ia baik untuk mengatasi masalah gastrik seperti perut kembung, terasa kenyang sebelum makan.

Manfaat herba ini:

1. Mengatasi perut kembung

2. Menghilangkan rheumatik

3. Mengatasi migrain

4. Sebagai ubat gastrik

5. Menghilangkan kesemutan pada hujung jari

7. Hilang selera makan

Sebahagian maklumat produk ini telah dikeluarkan daripada web atas sebab-sebab yang tidak dapat dinyatakan.  Sila lawati laman web rasmi HPA untuk maklumat lain atau hubungi admin web dan para pengedar HPA.

Komposisi (75 Kapsul per botol) :

1. Cinnamomum Iners

2. Vitex Pubescens

3. Micromelium Pubescens

4. Morinda Eliptica

Dos :
Malam 2 kapsul dan 1 kapsul untuk pagi.

Harga Pasaran
Semenanjung Malaysia: RM 34.00
Sabah & Sarawak: RM 36.00

 

Artikel Berkaitan Herba Tuju Angin Tulisan Tuan Haji Ismail bin Ahmad, Pengarah Urusan HPA

Tablet kalsium

Sumber kalsium yang terbaik adalah daripada tumbuh-tumbuhan terutama pada tumbuh-tumbuhan yang berakar tunjang.

Mari kita buat satu kajian siapakah yang lebih cepat terkesan antara pengguna calsium tablet dengan pengguna herba tuju angin HPA. Masalah kehausan tulang dan lendir tidak dapat diatasi dengan tablet kalsium tetapi boleh diatasi dengan Herba Tuju Angin (HTA). HTA mempunyai kalsium, magnesium dan zink dan pelbagai mineral lain yang wujud dalam bentuk mineral surih.

InsyaAllah kenapa kita tidak memberikan kepada ibu-ibu kita dengan HTA?.

112 thoughts on “Herba Tuju Angin”

  1. Salam..saya asyik rase letih dan berdebar2..rase bernafas tidak puas.kadang2 sakit dada dan belakang..apakah ubat bagus utk sy..

  2. salam, saya mengalami masalah angin yg teruk… dulu dh pg jmp doktor,dktr kate gastrik… doktor bg ubat gastrik dgn sembelit… saya mkn ok je ubt tu… tp kemudian jadi blk… saya skit dkt bwh tulang dada sblh kanan… saya rasa angin tu terkumpul kt stu… saya nk buang angin pn ssh… saya tkut penyakit kronik je… smpi kn satu tahap saya menangis sepanjang mlm tkut kne kanser.. adakah tu kanser? disebabkn masalh tu saya mcm ssh nk buang air besar… tp setiap hari membuang… cuma ssh sje… blh x suggest ubat yang sesuai utk saya?pls….

  3. Saya ingin tahu samaada harga produk ini sudah dinaikkan atau pun belum.Sekiranya sudah naik , berapakah harga pengedar sekarang dan bila tarikh berkuatkuasa.TQ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge
DuniaKesihatan.com | Ubat Buasir