Penapis Air Dew

penapis air dew hpa

KEISTIMEWAAN PENAPIS AIR DEW

Katrij Dew bebas dari unsur-unsur penggunaan tulang haiwan, hanya menggunakan tempurung kelapa sebagai bahan gantian tulang haiwan.

Formula kandungan setiap katrij di dalam berbeza dan tiada syarikat lain yang boleh menciplak sukatan dan ukuran bahan tersebut dalam katrij. Kajian hampir 7 tahun untuk menghasilkan penapis air Dew yang berkualiti.

Sesetengah penapis air di pasaran, tempoh hayat gantian katrij dalam 1 tahun mencapai sehingga RM300.00 hingga RM400.00 setahun dan melibatkan 2 atau 3 katrij dalam setahun, sedangkan Penapis Air Dew hanya memerlukan belanja RM98.00 untuk tempoh 1 tahun pertama. Harga katrij yang murah dan mampu dimiliki.

PH air yang hampir menyamai air Zam Zam.

Boleh membantu menyelesaikan pelbagai penyakit seperti sakit-sakit sendi, batu karang, gout, membantu meneutralkan asid dalam badan dan sebagainya.

Penyelenggaraan yang mudah dan murah kerana tidak menggunakan elektrik. Penapis Dew telah melalui ujian makmal Sirim.

Air Dew boleh diminum tanpa was-was dan boleh digunakan sebagai air penawar untuk tujuan perubatan.

KAJIAN MAJLIS AIR ANTARABANGSA

Kajian para saintis menyatakan pelbagai penyakit berpunca dari sel tubuh yang berasid dan ia terbentuk dari pemakanan seharian kita.

Mineral berakali yang terdapat didalam air minuman boleh membantu meneutralkan sisa buangan berasid sebagai pencegahan terhadap pelbagai penyakit seperti gout, sakit sendi dan sebagainya.

MENGAPA MEMILIH PRODUK PENAPIS AIR DEW ?

Apa yang menjadi masalah ialah harga tunai di pasaran Penapis Air terlalu tinggi sehingga mencapai RM2,000.00 harga tunai dan kos penyelengaraan yang mahal berbanding penapis Dew yang lebih murah dan berkualiti tinggi.

….Dew WATER berupaya memulihkan penyakit migrain, gout, gastrik, buasir, batu karang, hepatitis A, hepatitis C, sakit urat, mengurangkan masalah syndrom down dan berbagai penyakit lagi…

Harga Pengguna:
Semenanjung Malaysia : RM 900
Sabah & Sarawak : RM 1000

Harga Pengedar HPA:
Semenanjung Malaysia : RM 750
Sabah & Sarawak : RM 850

Nilai Mata (NM) : 100

27 thoughts on “Penapis Air Dew”

  1. Salam> tahniah HPA salah satu prduk yg tlh lama ditunggu. Kebanyakan rumah dah ada tetapi pelbagai brand. Justeru itu HPA wajar pasarkan part dalaman dengan kadar segera. Harap sangat.. Salam///

  2. salam.
    syabas di atas produk baru yg memang kita dah lama tunggu.
    cume boleh terangkan tak berkenaan penggunaan tulang haiwan sebagai seramik di dalam penapis air jenama2 lain. betul ke?
    ada satu lagi jenama yg famous A**A*, saya ada tanya, seramik tu dibuat daripada apa? wakil tu cume dapat jawab: ia adalah karbon, karbon yang dimampatkan.
    bile saya tanye tentang isu tulang2 haiwan tu, dia gagal untuk bagi respond.

    so kalau duniaherbahpa dapat bagi info, mungkin lebih sronok berkongsi tentang penapis air dew ni dengan org ramai. ye lah, harga pon sgt2 berbaloi, boleh bayar cash daripada dok gune credit card terlibat dgn isu2 interest dsb.

    wassalam.

  3. Tahniah kepada HPA diatas kejayaan menghasilkan penapis air DEW, halal, suci dan organik. Apa yg saya faham selepas membaca penerangan mengenai produk ini saya dapati seolah-olah penapis air yg berada dipasaran sekarang katrijnya diperbuat daripada tulang-tulang haiwan. Adakah itu benar kerana mereka juga mempunyai sijil halal JAKIM. Jika benar, apakah nama produk-produk tersebut supaya umat Islam tidak tertipu dengan dakwaan pihak syarikat terbabit. TQ.

  4. Salam zawawi, perkara ini perlu di kaji dan diselidiki dengan mendalam sebelum sesuatu keputusan dibuat (samada halal atau sebaliknya). Kita boleh berhubung dengan pihak syarikat pengeluar dan JAKIM sendiri utk mendapat kepastian. Dapatkan 1 unit penapis air terbaik dari HPA utk kegunaan rumah anda. Jom sebarkan ttg penapis air Dew ini.

  5. salam….tahniah pada pihak HPA kerana berjaya menghasilkan penapis air beralkali…persoalan saya berapakah ph air zam-zam dan berapakah pula ph air penapis air DEW?….kerana sebelum ini saya ditawarkan pelbagai jenis penapis air yang menyatakan airnye menyamai air zam-zam dan hakikatnya adalah sebaliknya iaitu NEUTRAL dan ada juga yang berasid.

  6. Salam,
    Saya berharap agar HPA dapat mengedarkan ke cawangan dengan cepat. Saya telah bertanyakan tentang prodak ini di beberapa cawangan tapi semuanya perlu ditempah terlebih dahulu.

  7. assalamualaikum warahmatullah..ana agak terkejut apabila mendapat laporan daripada salah seorang ahli hpa dalam laman perbincangan facebook ustaz zaharuddin bertajuk sistem rawatan air yang mendedahkan tentang keterangan produk penapis air dew..hampir keseluruhan penerangan tentang produk penapis air dew ini sama seperti produk penapis air hijrah bio aura..maklumat lanjut boleh dilihat di laman sesawang berikut : http://www.hijrahwater.com/hijrahbioaura/water_filtration.html

    semoga kekeliruan ini dapat dijelaskan sewajarnya..

  8. adalah sangat mengecewakan jika sesuatu product itu telah dilancarkan tetapi apabila pelangan ingin membeli product tersebut ianya tiada….diharap pihak hpa memandang serius akan perkara perkara sepaeti ini. ini saya rasa akan menjadikan penguna kurang tertarik akan jenama seperti ini….contohnya penapis air dew

  9. salam.. sya juga inginkan kepastian/ jawapan sperti en saif al-adli, on March 8th, 2010 at 9:18 pm, kerana tiada reply drp duniaherbahpa…

  10. Salam. Ingin bertanya jika saya sebagai ahli dapat beli dengan harga pengedar ke atau harga pengguna?Boleh bayar secara ansuran tak?

  11. Salam… memandangkn byk persoaalan diatas tidak dpt dijwb oleh pihak HPA, boleh ke bagi nama org yg paling arif mengenai produk ni supaya saya boleh dptkn info yg paling jelas sebelum membeli produk ini. masalah yg selalu saya hdpi bila ingin membeli produk hpa di kaw saya adalah staff yg ada di kedai itu tidak dpt memberi penjelasan yg memuaskn malah ada yg cuba menjauhkn diri utk menjawab pertanyaan saya. harap maklum..

  12. duniaherba hpa, silalah jawab banyak soalan n kekeliruan di atas, semua org nk tau sebelum decide nk beli penapis air ni..terima kasih..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge