Paramaria Plus

paramaria.jpgParamaria Plus merupakan ramuan terbaik untuk wanita kerana ia mengandungi Kayu Serapat (Paramaria Leavigata) yang mengandungi minyak asiri cautchouc dan getah perca, berfungsi untuk mengencangkan rahim khusus apabila wanita tersebut bersalin atau menghadapi masalah rahim turun. Produk ini sesuai untuk wanita sahaja yang mengalami sakit pinggang, letih, kesemutan pada kaki dan tangan. Herba ini juga boleh digunakan untuk wanita yang akan memasuki alam pernikahan.

Produk ini tidak sesuai diamalkan oleh wanita hamil.

Sinergi terbaik :
1. Keputihan: Paramaria Plus + Keputihan + H.B
2. Bersalin: Paramaria Plus + Herba Tuju Angin
4. Senggugut: Paramaria Plus + Senggugut

Khasiat Paramaria Plus :
1. Melancarkan haid
2. Awet muda
3. Menghilangkan keputihan dan gatal pada kemaluan
4. Menghilangkan sakit pinggang
5. Menguatkan rahim
6. Menguatkan tulang
7. Manghaluskan kulit
8. Melambatkan menopous
9. Kebahagian rumah tangga

Komposisi (75 Kapsul per botol) :

1. Paramaria Legivata
2. Ardisa Crispa
3. Morinda Eliptica
4. Labisia Pothonia
5. Cinnamomum Iners

Dos :

Produk ini boleh diamalkan oleh semua wanita yang sudah baligh. Wanita Menopouse (putus haid) juga digalakkan mengamalkannya.

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 37
Sabah & Sarawak: RM 37

 

Panduan/Petua/Artikel Berkaitan Produk Paramaria Plus Tulisan Tuan Haji Ismail, Pengarah Urusan HPA

Senggugut

Sakit ketika kedatangan haid boleh disembuhkan dengan mengambil sinergi seperti dibawah:

1. Paramaria – 2 X 3
2. Tuju angin – 2X 3
3. Senggugut – 2 x 3

InsyaAllah senggugut tidak akan berulang dan banyak testimoni yang diberikan oleh pengguna sehinggakan kita boleh katogorikan sinergi ini sebagai sinergi yang mempunyai keberkesanan melebihi 90%. Disamping itu juga terdapat kes seperti fibriod yang menjadi semakin kecil. Biiznillah.

110 thoughts on “Paramaria Plus”

  1. Saya berumur 36thn dan sudah 10 tahun berkahwin, kini saya mengamalkan perancang keluarga cara berjarum. Sepanjang berjarum, tidak akan pernah datang haid. Adakah sesuai dan apakah kesan sampingan sekiranya saya mengamalkan Paramaria Plus ini?

    1. Asalamualaikum. Saya ada ketumbuhan fibroid dan saya sekarang makan Mikroleni, Paramaria plus, Kopi radik, Rossele dan Shark. Bolehkah Herba ini dimakan sewaktu saya period. Kadang-kadang herba tersebut lama tidak ada stok ditempat saya. Selaian drp herba tersebut adakah herba lain yang boleh diambil.

  2. salam…
    saya ada mengalami masalah keputihan. saya telah mengamalkan HPA herba keputihan +paramaria+lady cheer+teh herba. tetapi keputihan saya keluar lagi banyak setelah mengamalkan HPA,adakah ini suatu perkara biasa atau sebaliknya?

  3. Salam…

    saya ada mengalami masalah keputihan ..saya telah Mengamalkan HPA herba Keputihan + Paramaria dan masalah keputihan saya dapat diatasi dengan masa yg singkat.oleh kerana saya tidak mengalami masalah keputihan lagi..perlukan saya meneruskan pengambilan herba keputihan…

  4. salam…saya dah berkahwin 3thn…’
    period saya memang tidak teratur…saya dah pun membuat pemeriksaan doktor..mengatakan telur saya xmau matang..doktor cadangkan saya buat ovarian drlling…saya takut..
    saya amik keputusan untuk cuba produk HPA..
    apakah produk yg perlu saya dan suami ambil

  5. Salam…

    Saya telah berkahwin dan mempunyai 2 org cahayamata. Saya ingin tahu lebih terperinci khasiat : kebahagian rumahtangga kerana saya mengalami masalah hubungan intim. Terima kasih.

  6. saya nak tau ada tak produk HPA yang boleh menjarakkan kelahiran @ family planning. sebab saya cadang untuk ambil suntikan fp. saya harap jika ada produk HPA yang boleh membantu maka tak perlulah saya ambil suntikan

  7. saya berumur 19 tahun.. saya mengalami senggugut yang teruk dan haid yang tidak teratur… saya pernah berubat dan dikatakan saya mengalami peranakan rendah… bolehkah saya meggunakan paramaria plus dan juga cadangan produk lain..tq

  8. salam…
    saya salah seorang ahli hpa.sy telah mengamal paramaria+herba keputihan+lady cheer+kopi radix sejak 2 bulan lebih, tetapi masalah saya ini masih berterusan, dan masih banyak keputihan? boleh bantu saya?

  9. Saya ingin hamil untuk kali kedua. Tapi, nampaknya sukar. Saya telah mengamalkan Paramaria plus, tuju angin and kopi radix selama 4 bulan..

    pada bulan Feb 09 yg lau, saya telah menjalani penbedahan apendiks ada saya juga ada polisistic ovari, juga telah dibuang.selain itu, hormon FHS dan LH saya tidak seimbang, period tak teratur,itu yg menyebabkan ovulasi tak berlaku…kata doktor..

    kalau boleh saya tak mahu mengamalkan unat sintetik untuk membolehkan saya hamil.
    apakah cadangan pemakanan yg disyorkan utk hamil semula? dan bolehkan meneruskan pengambilan paramaria plus semasa haid?

    harap dapat membantu kerana kami ingin menimbang anak lagi…

  10. salam…
    bulan lepas doktor mengesahkan saya ada Policystic ovary Sindrome (PCOS)tapi ukuran nya tidak besar atau kritikal.
    usia perkahwinan saya masuk tahun ke3, tapi belum berjaya hamil…pernah sekali hamil tapi keguguran (dnc).
    soalan saya, apa produk yang saya boleh ambil untuk mengatasi masalah saya ni?

  11. salam..

    Saya sudah berkahwin 2 thn dan tak pernah hamil. Saya juga mengalami masalah menses tak teratur, sekali dalam tempoh 2-3 bulan kadang-kadang 4 bulan. Apakah ubat yang patut saya ambil untuk betulkan menses dan juga untuk kesuburan. selain itu juga apakah produk yg patut digunakan untuk mengatasi masalah jerawat?
    and if there any side effects of taking too much herb?
    thanks!!

  12. Hi!Saya ada terbaca bahagian untuk mengantikan pil perancang dengan minum teh herba megados.Berkesan ke tu? Teh herba yang macam mana yang boleh digunakan? Saya baru berkahwin dan tidak ingin mengandung buat masa ini.

  13. salam, bolehkah saya mengamalkan paramaria plus bersaman dengan pil perancang? sebab saya beberapa minggu lepas habis keguguran (9week pregnant). apakah ada kesan baik atau sebaLiknya?

  14. slam…nak tnye skit..adekah paramaria plus ni akan menyebabkn keguguran?isteri sy ade mengambilnye sblum prgnent tp kini kandungannya 1 bulan lebih..

  15. Salam, bole kah paramaria plus diambil sebelum, semasa dan selepas proses IUI (permanian hadas)? Adakah sebarang kesan sampingan ke atas prosedur ini nnti? Sy disyorkan utk mengambil paramaria bersama madu dan herba tuju angin.

  16. sardin hpa saya dapat beli 2tin je saya pegi 2hari kemudian orang hpa caw jaya gading kuantan pahang kata xde saya pelik xkan stok dah habis ooo baru saya ingat masa saya tanya sardin 2hari sebelum habis katanya xboleh display nanti orang datang beli n cepat habis, hpa ada sistem mencatu barang ke?

  17. muke saya berjerawat & berbintik2 seakan2 ruam. Berbintik2 halus juga & saya nak hilangkan parut jerawat. Muke berminyak. Kalau pergi ke tempat yang berhabuk, selalu bersin & hidung x selesa,selalu berair. jika terdedah kpd panas, cepat berminyak muka…. Bagaimana? Apakah saranan anda.

  18. sy br sj berkahwin tp mengalami masalah takut utk melakukan hubungan seks.sampai hr ini sy still lg ank dara. adakah produk paramaria plus ni sesuai utk sy?

  19. saya berusia 28 tahun. saya mengalami masalah period tidak teratur semenjak saya berusia 19 tahun. sehingga sekarang hampir 3 tahun saya langsung tidak period hingga menyebabkan berat badan saya bertambah. untuk makluman period saya bermasalah selepas itu barulah berat badan saya bertambah.sekarang masalah semakin bertambah di mana rambut mula gugur, ada misai halus, dan kaki saya tumbuh bulu.

  20. salam…sy mengalami haid tidak teratur slps berkahwin..haid terakhir sy adalah pada awal bulan november 2009…sy telah berjumpe doktor utk check masalah sy tetapi doktor hanya memberi ubat hormon…sy ingin mencuba produk HPA bg mengatasi masalah ini..apa produk yg disyorkan oleh HPA untuk masalah sy ini?

  21. Salam qaseh, ya, paramaria plus ini sesuai untuk anda.

    Salam Nor, cdgn herba HPA: Madu paramaria, teh manjakani, mega 3 kapsul.

    Salam sabariah, memadai dengan 2 biji pagi, 2 biji malam.

    Salam ez, cuba amalkan madu paramaria, teh manjakani, mega 3 kapsul.

  22. salam..

    saya baru 11 bln kahwin.saya mengalami sengugut n keputihan samaada sebelum ataupun selepas haid.berat badan saya pun naik serta rajin gastrik.apakah produk cadangan herba hpa sesuai utk saya..macam ane aturan makan n berapa biji sehari.saya sudah amalkan kopi radix merah n diet.
    tq.

  23. salam..

    bulan 04 2010 genapla setahun kawin.lepas keguguran saya xpernah mengandungi lagi.berat makin naik,keputihan n sengugut yang terok..keputihan n sengugut 2 datang sebelum dan selepas haid.apakah produk hpa yang sesuai utk saya.tolongla sya……….
    tq

  24. Salam…saya mengalami haid yang melebihi 15 hari malahan berlanjutan hingga 2 bulan…apakah boleh saya ambil paramaria+ senggugut didalam tempoh haid tersebut

  25. ayah selalu mgadu kat sy badanny slalu sakit2..ayah kerja kuat…so,,sy nak tanye produk apakah y sesuai untuk ayah sy????n untuk mghilangkan keletihan pula produk ape?????

  26. salam..saya mengalami period yang tidak teratur sejak tahun 2004..bagaimana pun saya telah mengandung 2 kali..dan 2 kali juga saya mengalami keguguran..sehingga sekarang saya belum dikurniakan cahayamata lagi..apakah set yang sesuai untuk saya melancarkan period saya dan memberi saya peluang untuk hamil….period terakhir saya pada bulan 10/2009.

    terima kasih.

  27. Salam baby, berikut adalah set bagi lelaki untuk menguatkan otot dan sendi, masalah angin, dan juga buah pinggang.

    Radix Kapsul – 2×2
    Herba Tuju Angin – 2×2
    Malac – 2×2
    Teh Herba campur Madu – Minum 2 kali sehari

    Insya Allah, keletihan juga dapat diatasi.

  28. Salam,
    Saya mempunyai masalah gastrik (angin) dan belum berkahwin. Saya baru sahaja beberapa minggu menggunakan produk HPA Paramaria Plus, Herba Tuju Angin, Kopi Radix, Teh Asiatica Plus dan Evening Primrose Oil. Saya juga berminat untuk mencuba kapsul Radix. Berapakah jarak yang perlu saya ambil untuk makan kesemua herba-herba ini? Bolehkah kapsul Radix diambil bersama kopi Radix? Apakah produk HPA yang sesuai untuk mengatasi masalah seperti kulit yang terlampau kering, masalah seperti kutil, Tinea Versicolor, stretch marks dan Syringoma? Ibu saya mempunyai masalah tulang belakang akibat jatuh di bilik air. Apakah produk HPA yang sesuai untuk ibu saya?
    Diharap pihak HPA dapat membenatu. Terima kasih.

  29. Salam,
    Saya mempunyai masalah gastrik (angin) dan belum berkahwin. Saya baru sahaja beberapa minggu menggunakan produk HPA Paramaria Plus, Herba Tuju Angin, Kopi Radix, Teh Asiatica Plus dan Evening Primrose Oil. Saya juga berminat untuk mencuba kapsul Radix. Berapakah jarak yang perlu saya ambil untuk makan kesemua herba-herba ini? Bolehkah kapsul Radix diambil bersama kopi Radix? Apakah produk HPA yang sesuai untuk mengatasi masalah seperti kulit yang terlampau kering, masalah seperti kutil, Tinea Versicolor, stretch marks dan Syringoma? Ibu saya mempunyai masalah tulang belakang akibat jatuh di bilik air. Apakah produk HPA yang sesuai untuk ibu saya?
    Diharap pihak HPA dapat membantu. Terima kasih.

  30. saya berumur 25 thn dan mengalami masalah haid yang tidak teratur.saya menggamalkan EPO dan ingin mencuba Paramaria.soalan saya,blh kah paramaria di ambil bersama EPO.dan berapa kuantiti yg di syorkan?

  31. sy amalkan paramaria.. alhmdulillah, amat puas hati dgn kesannya. harganya amat murah jika dibanding kualitinya. kesannya juga dpt dilihat dalam 2 hari. bagi wanita yg “bermasalah wanita” silalah cuba. murah dan amat berkesan. biiznillah :)

  32. sy b’umr 21 tahun..sblum ini priod sy teratur.. bermula bln 12 tahun lalu hingga bulan 2 tahun ini sy x dtg priod..apabila sy ambil paramaria period sy dtg bulan 3 n 4..bln 5 n 6 sy x ambil paramaria, haid saya tidak datang..soalan sy, adakah priod sy bergantung kpda paramaria?dan apakah produk hpa lain2 yang perlu sy amalkan untuk normalkan haid..sy tak mengalami senggugut n keputihan

  33. Salam.

    Berapakah jarak masa yang perlu saya ambil sekiranya saya ingin mengambil ubat homoepati dan supplemen herba yg lain (selain produk HPA).

    Terima kasih.

  34. Salam.

    Adakah Paramaria dapat membantu menegangkan payudara?

    Berapakah jarak masa yang perlu saya ambil sekiranya saya ingin mengambil ubat homoepati dan supplemen2 herba yg lain (selain produk HPA).

    Terima kasih.

  35. Assalam.wr.wr,

    Saya kurang paham ttg dosis paramaria plus,di kemasan tertulis 3×2 kapsul sehari,tetapi di web ditulis utk wanita sdh menikah dosisnya 8xsehari. jadi sebenarnya bagaimana ya?
    thanks.
    Wassalam.wr.wb

  36. assalammualaikum,saya zana dari rawang.nak tanya macam mana saya nak hubungi herbalis hpa.saya ada masalah keputihan yg teruk.saya ada mengambil ubat keputihan,paramaria,lady cheer dan kopi radik tapi masalahnya keputihan saya lg teruk.saya harap pihak tuan dapat bantu saya

  37. salam kak,

    saya ingin bertanya, sebelum ini saya pernah keguguran 2 bulan dan tidak perlu dicuci,kemudian saya datang haid yang normal kemudian bulan ke2 haid saya menjadi tidak normal hingga ke 18 hari,
    saya nak tanya bolehkah saya menggunakan produk ini?

  38. salam… saya ada masalah kulit sensitif…
    muka sya berjerawat..dan meninggal kan parut…
    saya da cuba bermacam2 produk..tp still mcm 2 juga….produk ni ada x yg sesuai dgn saya???

  39. Salam..saya ign bertanya adakah sesuai bagi saya utk mengambil paramaria plus kerana sebelum ini saya pernah mengalami kandungan luar rahim dan saya mahu mangandung lagi..period saya tiada masalah.Terima kasih.

  40. saya 20 tahun
    sejak mula saya datang bulan..period saya x pernah stabil…kadang2 3 bulan sekali..kadang2 6 bulan sekali…sy pon naik konpius…pernah g jumpa doktor..tp doktor tu kate saya nie kurang darah n perkara nie amat biasa terjadi pada remaja…apa saya nk wat nie??sekarang pon dh 4 bulan x period…kekadang rase sakit mcm nk period..tp xkuar pon…pelik lah…g tanye doktor pon dia mcm xtahu…hadui…

  41. saya telah mengamalkan paramaria slma 3 tahun,alhamdulilah,haid teratur,bila nk mai bulan je,xrasa sakit sperti sblm ini,,skrg sy sudah berkahwin 3 bulan,tapi sy blm hamil, apakah cadangan herbalis

  42. Salam,

    Saya dan suami sekarang sedang mencuba untuk mendapatkan anak kedua. Kami telah mencuba selama 1 1/2 tahun walaubagaimanapun masih belum ada rezeki. Untuk makluman, saya mempunyai masalah kitaran haid tidak teratur iaitu jarak antara haid adalah antara 35 hari / 40 hari.

    Kami kemudian telah berjumpa sebanyak 3x dengan doktor untuk menjalani “fertility treatment” dimana doktor telah memberikan ubat bernama “clomid”.

    Pada bulan Disember 2010, saya disahkan mengandung. Walaubagaimanapun pada minggu ke 10, doktor mengesahkan bahawa janin tidak berkembang dan perlu dikeluarkan melalui d&c.

    Sekarang, seorang kawan mencadangkan saya untuk menggunakan produk Paramaria Plus untuk memperbetulkan kitaran haid. Soalan saya, bolehkan saya makan produk tersebut dan masa yang sama saya makan uba-ubat yang diberikan oleh doktor fertility saya? adakah ianya akan menimbulkan sebarang kesan yang bertentangan, menjadikan kedua-dua ubat/ produk tidak efektif?

    Harap dapat memberi penjelasan, terima kasih.

    1. Salam Sofea, saya sarankan jarakkan masa di antara pengambilan ubat doktor dan herba HPA dalam masa sejam. Jangan diambil kedua-dua serentak kerana ianya amat berbeza.

      Amalkan set kesuburan bagi mendapatkan kesan yang baik untuk mengandung:

      – Herba Kesuburan
      – Paramaria Plus
      – Herba Senggugut
      – Omega 3
      – Roselle
      – Herba Tuju Angin

  43. salam.. saya sudah berkahwin..saya mengalami masalah kerap kencing..sekiranya saya minum air puteh selepas 30minit kemudian mesti saya terasa nak kencing yang tak boleh ditahan..adakah saya mengalami overactive bladder..dan apakah herba yang sesuai untuk saya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge