Stoma-K (Herba Pelangsing)

stomak.jpgStoma K adalah satu bentuk ramuan yang dihasilkan 100% dari herba dan tidak mengandungi bahan kimia. Bahan aktif dalam produk ini ialah (-) Hydrocytic Acid (-) HCA ini berupaya untuk mengurangkan selera makan, membantu penghasilan dan penyimpanan lemak dan mengaktifkan pembakaran lemak.

Formula ini amat berkesan untuk mengatasi permasalahan obesiti. Keadaan in akan menyebabkan kebanyakan kalori ditukarkan kepada glikogen dalam hati dan hanya sedikit kalori akan disimpan sebagai lemak.

Kebanyakan produk pelangsing dan menurunkan berat badan yag terdapat di pasaran menggunkan bahan kimia yang boleh menyebabkan berlakunya kesan sampingan khusus kepada gangguan tekanan jantung. Stoma K amat sesuai dan selamat digunakan kerana:-

1. HCA tidak diklasifikasikan sebagai dadah.

2. HCA tidak bertindak balas dalam mitokondria, maka proses penghasilan tenaga secara normal dalam kitaran kreb tidak diganggu.

Komposisi (60 Kapsul per botol) :
1. Tetra Indica 2. Centella Asiatica.

Dos :
Amalkan 2 kapsul pada waktu pagi dan 2 kapsul pada waktu malam.

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 24
Sabah & Sarawak: RM 26

Harga Pengedar HPA
Semenanjung Malaysia: RM 20
Sabah & Sarawak: RM 22

Nilai Mata (NM): 9

52 thoughts on “Stoma-K (Herba Pelangsing)”

  1. Cik Wan, Stoma K tidak mempunyai sebarang kesan sampingan tetapi cuma ada DOC iaitu Direction Of Cure (tanda-tanda ke arah penyembuhan). Boleh rujuk bahagian Perubatan JAWI utk maklumat lanjut. DOC yang biasa di alami ialah buang air besar.

  2. So far makan ok..melancarkan pembuangan air besar,tak de masalah cirit birit..nak lagi ok makan dengan Teh Asiatica Plus n Pelawas..Ok jerkk.Lagipun Stoma K, mengurangkan rasa lapar.

    Selamat Mencuba..

  3. Cik Fiza, tak perlu amal Stoma K sebaliknya amalkan Kopi Radix untuk memperbanyakkan susu ibu selepas bersalin.

    Cik Shainna, terima kasih atas perkongsian testimoni yg cukup baik. Sama-samalah kita sebarkan kebaikan produk ini kepada rakan-rakan kita. Wassalam.

  4. since saya dah 3 tahun menyusukan anak..so saya akan cuba kopi radix pula..tapi tulah nak try kuruskan badan pula..ade effect ke Stoma K ke anak yg disusu tu…nnti die pula yg cirit birit…

  5. Hydrocytic Acid (-) HCA ini berupaya untuk mengurangkan selera makan, membantu penghasilan dan penyimpanan lemak dan mengaktifkan pembakaran lemak. adakah dengan mengamalkan stoma-k berat badan akan berkurangan dan dengan mengamalkan meminum kopi radix tidakkah ianya memberikan kesan kpd bayi? bukankah kopi mengandungi kafin.

  6. Pn Aida, Stoma K berkhasiat mampu mengurangkan selera makan dan secara tidak langsung dapat mengurangkan berat badan. Sinergikan bersama Teh Asiatica Plus dan Kopi Radix untuk kesan maksima.

    Kopi Radix tidak memberi kesan yang tidak baik pada bayi sebaliknya ia mampu menguatkan tulang (tulang belakang) bayi. Semua kopi mempunyai kafein termasuk Kopi Radix tetapi disebabkan Kopi Radix disinergi bersama 7 herba yang salah satunya ialah Herba Tebu Gajah yang bersifat antidot (penawar racun), ia berjaya mengurangkan kandungan kafein dalam kopi, justeru tidak memberi apa-apa kesan buruk kepada tubuh badan manusia.

  7. Adakah stoma-k meninggalkan kesan setelah kite berhenti daripada mengamalkannya. contohnya selera makan bertambah ke atau sebagainya.

  8. Wslm NJ, wanita hamil lebih digalakkan utk mengambil set produk HPA utk wanita hamil. Produknya ialah:

    1. Mega 3 kapsul: 2×2
    2. Evergreen Centella: 1 @ 2 sudu EC campur air
    3. EQ Minda: minum 1 sudu setiap pagi @ campur dgn air
    4. Kopi Radix: minum 1 @ 2 x sehari

  9. Salam Pn Mona, tidak ada masalah jika hendak mengambilnya semasa sedang didatangi haid.Begitu juga dengan produk herba HPA yg lain.

  10. saya masih menyusukan anak yg berumur 7 bulan dlm masa yg sama saya mengamalkan herba dan membuat suntikan (mcm pil perancang) sekiranya saya mengamalkan herba akan hilang ke kekuatan suntikan dlm badan saya

  11. “Kesan Stoma K tidak akan berkurang setelah digunakan pada jangka masa tertentu.”
    apakah maksud ayat tersebut, boleh terangkan dengan lebih terperinci?
    Terima kasih.

  12. Salam semua, nampaknya begitu ramai yang bertanyakan mengenai Stoma K ini. Maklumlah masing-masing nak kelihatan langsing dan menarik. Bagus2. Stoma K amat baik diambil bersama Teh Asiatica Plus. Kami mempunyai testimoni yg menarik dimana ada seorang Hamba Allah ni berjaya mengurangkan berat badannya dalam masa 2 minggu dgn mengamalkan 2 produk ini. (beratnya saya tak ingat). Petua yg diamalkannya:

    1. Makan malam (makan berat seperti nasi) sebelum jam 8pm (antara 6-8pm)
    2. Makan buah-buahan sahaja pada sebelah malam (nasi makan tengahari saja)
    3. Elakkan makan berat selepas jam 8pm.

    Pengambilan Stoma K haruslah secara berterusan sehinggalah kesannya mulai menampakkan hasilnya pada tubuh anda. Kopi Radix juga baik diamalkan kerana ia turut mampu memberi kesan langsing utk jangka masa panjang.

  13. BOLEHKAH STOMA-K DIAMBIL PADA DOS YG LEBIH TINGGI SEPERTI 3-4BIJI SEKALI MAKAN PAGI DAN PETANG, KERANA SAYA INGIN MENGURANGKAN SELERA MAKAN SAYA.BOLEHKAH DISINERGIKAN DGN HERBA TUJU ANGIN & PELAWAS UTK MENCUCI USUS?

  14. adakah Stoma-K sesuai untuk kanakĀ² obesiti berusia 12 tahun ke bawah?
    Jika sesuai, bagaimanakh cara pengambilan yang berkesan?

  15. Salam,

    Pengamalan produk pelangsingan badan seperti teh asiatica, stoma-k dan barut beherba. Kesannya badan seperti yang diidamkan oleh si pengamal tetapi tidakkah badan tadi akan menjadi menggelambir (isi tidak padat) akibat proses pelangsingan tersebut. Adakah terdapat produk lain yang perlu diambil untuk memadatkan kembali isi yang kurang pejal contohnya radix. Harap pihak tuan/puan dapat memberi sedikit penjelasan kepada saya. Sekian Terima Kasih.

  16. Salam Nor, mulakan mengambil Stoma K dgn dos yg rendah terlebih dahulu. Tambah dos setelah merasakan tiada perubahan berlaku. Tetapi jgn terlalu byk dos. Amalkan bersama Teh Asiatica dan kawal pemakanan serta bykkan senaman. Herba Tuju Angin dan Pelawas mmg baik utk mencuci usus. Wassalam.

    Salam Maizatul, Centella Asiatica adalah Pegaga dan Tetra Indica tak silap saya ialah Asam Gelugor. Betulkan saya jika saya salah.

    Salam Aifa, kanak2 boleh amalkan Kopi radix 2 kali sehari. Bykkan minum air kosong setiap hari.

  17. Kenapa dos yang dicadangkan pada botol tak sama dengan di dalam website atau kit niaga. Dos yang dicadangkan pada botol ialah 2 biji, sekali sehari. Tetapi dalam web ini dicadangkan 2 biji, 2 kali sehari. Mana satu yang betul ni?

  18. saya difahamkan apa2 produk pelangsing yg ada “fenfluramine”, “nicotinamide” n “sibutramine” serta “phentermine” adalah diharamkan penjualannya di pasaran. sy nk tau, apakah stoma-k bebas dr brg larangan ini? tq

  19. Salam Abu Faris, dos yg dicdgkan bergtg kpd beberapa faktor iaitu berat bdn, tahap penyakit dan pengalaman pengguna. Yg dicdgkan pada botol adalah utk tujuan penjagaan kesihatan. Ia boleh ditmbh jika kesannya tidak byk berlaku dan boleh dikrgkan apabila berlaku DOC (direction of cure). Rujuk ruangan Perubatan JAWI. Nasihat saya, utk pengamal herba yg baru, mulakan dgn dos yg rendah atau ikut dos pd botol. Dptkan nasihat dari pengedar HPA jika ingin menambah dos.

    Salam Shira, produk HPA lulus semua ujian Kem Kesihatan. Ia tidak mengandungi bahan yg anda nyatakan kerana ia hanya terdiri daripada herba 100%. Herbanya ialah Tetra Indica dan Centella Asiatica.

  20. Salam Sal, makan herba 30 minit sebelum makan kecuali jika ada gastrik, makan herba selepas makan. Bagi pengamal herba yg baru, dinasihatkan agar amal herba selepas mkn dan setelah tubuh mulai biasa dgn herba utk beberapa lama, mula amalkan herba sebelum makan.

  21. Salam…saya baru mengamalkan Stoma-K ini hampir sebulan. Alhamdulillah berat saya sudah turun 3kg…ok la …saya pun x berani nak turun berat badan secara mendadak sgt. So turun sikit2 pun dah ok bg saya. Saya akan teruskan penggunaan herba ini kerana saya masih lagi belum mencapai berat yang diidamkan. Almaklumlah saya ni berbadan besar dan boleh masuk kategori obesiti, so saya mengharapkan Stoma-k berjaya menurunkan berat badan saya lagi.Mmg benar, Stoma-k mengurangkan rasa lapar tetapi setakat ini tidak memudaratkan kesihatan saya.

  22. saya merancang hendak hamil dan saya hendak tahu adakah dengan pengambilan stoma k or herba HPA yang lain memberi kesan negetif terhadap diri saya?

  23. askm,
    bagaimana sebenarnya cara yang paling efektif untuk mengamalkn stoma k?saya sedang amlkn set langsing iaitu :

    stoma-k -(2×3) sebelum makan
    spirulina- (2×2) sebelum makan
    teh asiatica-

    telah beberapa bulan saya amalkan tetapi kesannya sangat sedikit (setakat maintain berat badan),adakah tambahan lain untuk lebih berkesan atau perlu ubah dari segi cara pengambilannya?bagaimana kalau saya tambahkan VCO?

  24. Assalammualaikum…
    Saya mempunyai masalah buang air yg critical dan mengalami masalah berat badan. Kadang2 dalam tempoh 5 hari hanya sekali sahaja buang air. Pelbagai produk telah di cuba dalam pasaran. Sehinggalah pada awal bulan 12 saya menjalankan rawatan berbekam. Hasil dari rawatan berbekam sebanyak 3 kali (kepala, belakang, depan) point pencernaan atau penghadaman lebam dan ini menandakan ada masalah dengan pencernaan. Uztaz yang menjalankan rawatan mengesyorkan saya untuk mengambil produk HPA. Produk yang diamalkan adalah seperti dibawah.

    Pagi- Madu lebah Tualang 1 sudu besar+1 bungkus kopi radix
    Tengah hari-selepas makan 4 biji Herba Pelawas+4 biji Herba Tuju Arah
    Malam-selepas makan 4 biji Herba Pelawas+4 biji Herba Tuju Arah
    Sebelum tidur-1 bungkus kopi radix

    Selepas makan pada waktu badan menjadi panas. Alhamdullilah kesannya dapat dilihat dalam tempoh 3 hari dan setiap pagi. Tetapi saya rasa belum puas semasa membuang air besar dan perut merasakan masih penuh dan keras walaupun waktu makan terakhir melebihi 12jam.

    Saya ingin bertanya apakah produk yang paling efektif untuk saya amalkan untuk menurunkan berat badan dan membuang air dengan lebih kerap lagi.

  25. Saya ingin tahu adakah dengan pengambilan Stoma K semata-mata tanpa diet dan ‘physical exercise’ berat badan dapat diturunkan?

  26. Saya ingin tahu jika saya mengambil Stoma K dan pada masa yg sama saya mengamalkan pil perancang, adakah ia mendatangkan apa2 kesan?

    Terima kasih di atas penjelasan pihak anda.

  27. assalamualaikum..saya nk bertanya skit.klu saya nk mkn stoma-k ni n dlm masa yg sama nk mkn vitex(ubt darah tggi)tu blh ker?sbb saya ada masalah tekanan darah yg dah border..tp pd msa yg sama saya sdg berusaha untuk menurunkan berat bdn..harap encik dpt membantu..tima kasih..

  28. a`kum.
    saya 24 tahun. dah berkahwin 8 bulan tp masih belum hamil.. berat badan saya 85kg dalam lingkungan obesiti BMI 32.5 dan punyai sakit tonser kalau herba jamu akan bengkak n kering di tekak. apa cdgn HPA utk mengurangkan berat saya lbh kurang 20kg DAN membuang sunggugut saya yang heavy (magrain, muntah, sakit sampai xleh nak wat pe)DAN saya sangat berharap dapat cepat hamil…

  29. Saya kini berusia 45 tahun dan mengalami kegemukan yang melampau. Berat badan saya telah mencecah 100 kg. walaupun saya kerap diet dan hanya mengambil sarapan sahaja. Saya jarang makan malam. Tetapi berat badan saya dari sehari ke sehari semakin naik. Saya telah ke pusat menguruskan badan London Weight Management tetapi tidak menunjukkan apa-apa perbezaan. Selain Stoma-K ada tak penawar lain untuk menguruskan badan ini.

  30. assalamualaikum…

    Saya m’pnyi berat badan 65kg dgn ketinggian 1.48 m. yg mana mengikut kiraan BMI saya dlm kategori overweight. Keadaan ini sgt membimbangkan saya. Saya ingin mengetahui produk apakah yg patut sy ambil dan bagaimanakah aturan pemakanannya bagi mengurangkan berat badan saya.(saya tidak mengalami apa2 masalah kesihatan, seperti kencing manis, darah tinggi dll). terima kasih

  31. Menurut penelitian saya,herba2 keluaran HPA tidak mendatangkan masalah pd ibu yg sdg menyusukan anak.Saya sendiri menggunakan set bersalin Hpa,anak saya tidak meragam dan hampir setiap hari ketika dlm pantang saya akan buang air besar.Cuma langkah terbaik adalah tidak mengambil stoma-k ketika masih menyusukan ank,kerana boleh menyebabkan anak tidak kenyang.

  32. Salam..saya ingin bertnye mngenai produk stoma k ini..saya mrupakan pelajar kolej yg berusia 18 tahun,nmun berat bdan sy ialah 61 kg..saya ingin brtnye adakah pil ini berkesan tanpa d sertakan dgn produk yg lain??

  33. Salam Laila, selain dari Stoma-k perlulah mengamalkan Alkalizing Clorophyll Drops bagi membuang asid dalam badan. Ini kerana badan berasid membuatkan badan kita susah nak turun. Penyakit memang suka pada badan berasid. Sila amalkan air alkali bagi meneutralkan badan berasid.

    Berikut adalah sinergi yang terbaik bagi Cik Laila.

    Alkalizing Clorophyll Drops + Stoma-k + Omega-3 + Roselle + Madu Asli HPA + Mengkudu + Pelawas atau Teh Herba + bersenam = Insya Allah sihat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge